Srijeda, 19. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Izgubila nogu u nesreći pa izradila nesvakidašnju dizajnersku protezu sa potpeticom

Britanka Sian Green-Lord (29) je prije sedam godina izgubila nogu u nesreći kada je bila u posjeti New Yorku. Udario ju je taksist dok je šetala Šestom avenijom. Slomila je i desnu i lijevu nogu. Desnu su spasili, ali lijevu su morali amputirati ispod koljena, piše Daily Mail.

Prvu protezu poklonio joj je Mehmet Oz, poznatiji kao dr. Oz, koji je bio svjedok na mjestu nesreće. Još nije dobila novac od nesreće, a vozač taksija Mohammed Faysal Himon nikada se nije suočio s krivičnom prijavom, prenosi Tuzlanski.ba.

Kada je shvatila da će cijeli život hodati s protezom, mislila kako je više ništa neće razveseliti, ali bila je u krivu. Na protezu se brzo navikla, a sada je na nju stavila i ‘modni dodatak’.

Napravila je dizajnerski ‘makeover’ – na protezu su joj dodali štiklu te je presvukli materijalom stare Louis Vuitton torbice. Ideja joj je sinula jedne noći.

– Sanjala sam da imam štiklu na protezi. Rekla sam to svom suprugu, a on je izjavio: Zašto bi to bilo ludo? Jednostavno to napravi – govori majka malene djevojčice.

Torbicu Louis Vuitton je kupila na eBayu za 200 dolara, a izradili su je u klinici u Blatchford u Sheffieldu, u Engleskoj.

  • – Sada mogu nositi potpetice, što nisam mogla od nesreće, zahvaljujući novoj protetskoj nozi. Noga nije stvorena da bude blistava, već da me podsjeća na život prije nesreće – izjavila je.

    Dodaje kako se sada osjeća potpuno.

    – Kada sam dobila novu nogu, odmah mi se vratilo samopouzdanje – kaže Green-Lord koja je pokrenula svoj YouTube kanal gdje pokazuje kako izgleda život s protezom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje