Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izgladnjivala sama sebe: Djevojka dnevno jela jednu bombonu i pola keksića, jer su joj prijatelji rekli da je debela

Preuzmite sliku

Madason Faulker iz Belfasta prošle godine pala je na samo 40 kilograma nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama složila “menu” koji je bio vrlo siromašan jedna bombona i pola keksa dnevno.

Ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u prehrani, samo je željela smršati nakon što su joj prijatelji rekli da je jednostavno debela

“Bilo je nekoliko komentara od ljudi da sam debela i da bih zaista trebala smršavjeti. Povjerovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji.” Njena majka Kimberly Neill rekla je kako je prvo primijetila da Madason donosi ručak koji je nosila u školu nazad kući, a za vrijeme večere skrivala se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće. Madason je počela osjećati vrtoglavice u školi, a to je natjeralo njenu majku da je odvede doktoru koji nije primijetio poremećaj u prehrani već  je poslao na CT mozga.

  • Djevojka nije ništa poduzimala sve dok se nije onesvijestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli otkazivati. Stavljena je na strogi režim prehrane. Morala je jesti svaka dva sata i ležati u krevetu kako bi vratila kilograme. Majka tvrdi kako kućno liječenje nije pomoglo jer se Madason osjećala bespomoćno i pokušala sebi oduzeti život čak tri puta. Napokon se odlučila prijaviti u kliniku za poremećaje u prehrani nakon što je pune dvije sedmice  bila potpuno bez hrane.

    Sada je Madason na fakultetu, vratila je težinu i kaže kako osjeća strah od poremećaja u prehrani. Prikupila je novac koji je donirala klinici u kojoj se liječila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi postati medicinska sestra za mentalna oboljenja. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje