Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Život ga nagradio: Pobijedio je leukemiju i onda dobio na lotu! (VIDEO)

nicolas
Preuzmite sliku

Nicku (19) su još 2005. godine dijagnosticirali leukemiju. Sada je već četiri godine u remisiji. Na lutriji je osvojio 250.000 dolara. Pogodio je pet od šest dobitnih brojeva

nicolas

Mladom Amerikancu Nicholasu Ruth (19) napokon je krenulo u životu. Prvo je pobijedio leukemiju koju su mu dijagnosticirali 2005., a sada je osvojio novac na lotu. Na lutriji Mega Millions pogodio je pet od šest izvučenih brojeva i osvojio 250.000 dolara.

Iako nije pogodio jackpot Nick se osjeća kao da je. Iako će mu nakon što se oduzmu svi porezi od novčane nagrade, mladiću će ostati 165.000 dolara. Nicku je to sasvim dovoljno.

Od osvojenog novca namjerava otplatiti auto i staviti ostatak na stranu kako bi kupio kuću. Dio novca donirat će i raznim organizacijama koje su mu pomagale dok je bio bolestan.

Nick je već četiri godine u remisiji i nada se kako će jednoga dana postati policajac. Konstantno uplaćivanje loto listića očito mu se na kraju isplatilo. Nick je svakoga petka kupovao Mega Millions listiće u trgovini u blizini koje radi.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: