Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Živinički Fenomen: Tračerica, 18.000 posjeta za jedan dan

Tracerica-1
Preuzmite sliku

Živinice u Bosni i Hercegovini dobile su internet fenomen.

\"Tracerica-1\"

Više od 18.000 ljudi samo za jedan dan posjetile su web blog nazvan Tračerica – Živinice. Stranica piše o omladini iz ovog  grada, u stilu \”XY…. Svi je znate, to je ona što je izigravala dvorsku ludu na maturi\”ili \”XY… Ima poremećaj u rastu, ali to je ne sprječava da bude sa svakim ko joj namigne\” i tome slično.

Naravno, na stranici su navedena puna imena i prezimena i fotografije.

Riječ je o lokalnoj verziji \”Gossip Girl\” (engl. Tračerica). Za neupućene, to je tinejdžerska serija koja je snimljena u Americi, a u seriji postoji GOSSIP GIRL koja naravno prati elitu tog grada, ali autoricu bloga niko ne zna. Ima svoju stranicu na netu i sve objavljuje o njima, uglavnom tačno, kao npr. šta rade, gdje idu, s kim su i sl.

\”Gossip Girl\”e napravljena po istoimenim romanima autorice Cecily von Ziegesar. Radnja serije se vrti oko života mladih i bogatih nasljednika sa njujorškog Upper East Sidea, a o njihovim životima izvještava nepoznata osoba koja se, kako smo rekli, potpisuje kao Tračerica.

Naravno, kada je riječ o Živinicama, grad se podigao na noge. Stigle su i mnoge prijeteće poruke i upozorenja autoru ili autorici. Izdvajamo poruku majke jedne od tinejdžerki koja je bila tema na blogu:

\”Ovdje XY mama lijepo ti kažem okani se mog djeteta jer već sutra idem u policiju i prijaviću ti se kunem ti se Bogom da ću te pronaći pa ćeš vidjeti šta ćeš za koga pisati\”

Naravno, ima i prijetnji izrazito vulgarnog sadržaja.

Pogledajte primjer jednog posta na ovom sajtu (ime i prezime, kao i fotografije su digitalno zamućene i prekrivene crvenim poljima radi zaštite identiteta osobe na slici)

\"Tracerica-1a\"

Na svom Facebook profilu \”Tračerica, Živinice\” je napisala: \”Meni nije u cilju da nekoga blamiram, vrijeđam, pljujem.. ovdje se ne radi o izmišljanju stvari. Samo prezentiram sve osobe koje su se po nečemu istakle u ovom gradu. Nisam vam ja kriva na koji način ste to uradili\”.

\”Pisat ću i o muškarcima i o svim važnijim ličnostima u gradu. Neće to biti samo loše stvari, iznosim samo istinu, pa kakva god da je\”!

\”Nekome će moj blog biti najveća noćna mora, nekome redovna lokacija za posjetiti, a nekome lijepa promocija\”.

Uživajte moji ljudi.

Voli vas vaša Tračerica. Kiss.

Tuzlanski.ba / Doznajemo.com

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: