Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Italijan uspio pronaći ženu u koju se zaljubio u Juguslaviji prije 32 godine

Preuzmite sliku

Italijan Manuel Buccarella preko Facebooka je odlučio pronaći Divnu iz nekadašnje Jugoslavije koju je upoznao prije 32 godine u autokampu na Mlini kod Dubrovnika.

Jedno vrijeme su razmjenjivali pisma, no nakon 1991. godine izgubili su kontakt.

“Zdravo. 1990. godine sam u Dubrovniku upoznao djevojku s Ilidže koja se zove Divna Ikić. Ja sam Italijan, koji voli Jugoslaviju. Razmjenjivali smo pisma, sve dok nije počeo rat. Nakon 1991. godine izgubio sam kontakt s tom djevojkom. Živjela je tada u ulici Jahiela Fincija. Ne znam je li preživjela rat. Danas bi trebala imati 50 godina. Bila je mršava plavuša, sa smeđim očima. Hvala svima koji mi pomognu u potrazi za njom”, osvanulo je na jednoj Facebook stranici, a Manuelovu poruku su mnogi počeli dijeliti.

Prenio je i portal Telegraf.rs nakon čijeg teksta je Divna na kraju i pronađena. Italijanu se ubrzo nakon toga na Facebooku javio muškarac koji poznaje Divnu.

“Dobro je, živi na Ilidži i udana je i ima dvoje djece. Ona ne koristi društvene mreže i zato se ne čujemo. U svakom slučaju sam sretan. Drago mi je što znam da je dobro”, rekao je Manuel za Telegraf.

Dodao je i da mu je rečeno da Divna ima divnog muža, da je sretno udana, pa nije inzistirao na daljem kontaktu. Iako njegova želja prvenstveno nije ni bila da povrati staru ljubav, kaže, već da vidi kako je Divna i što danas radi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,