Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Istraživanje otkrilo da niske žene i visoki muškarci imaju najsretnije veze

Preuzmite sliku

Zanimljivo istraživanje pokazalo je da se niske žene najbolje slažu s visokim muškarcima.

Naravno, visina nije sve, potrebno je puno više od fizičke privlačnosti kako bi se osigurao uspjeh para. Najsretniji parovi imaju otvorenu komunikaciju, strpljenje, razumijevanje, a prije svega povjerenje. Međutim, ti elementi se s vremenom razvijaju kako se par upoznaje. Uz to, istraživački je tim otkrio da se niske žene osjećaju najsretnije kada su u paru s visokim muškarcima. Očigledno, što je veća razlika u visini, to bolje.

Evolucijski faktori vjerovatno igraju značajnu ulogu u ženinoj odluci da odabere višeg partnera. Istraživači su dobili podatke od 7850 sudionika indonezijske populacije. Nakon što je proučio podatke, tim je zaključio da se žene najsretnije osjećaju s višim muškarcima.

Istraživači su otkrili da nakon 18 godina braka visina muškarca nije utjecala na ženinu sreću. Dakle, istraživački tim je zaključio da je visina muža utjecala na ženinu sreću u početku. Međutim, s vremenom se ovaj izvor radosti raspršio jer su se u vezu uključili drugi čimbenici. Istraživanje odgovorilo: Postoji li pametniji spol? Ko ima veći IQ, muškarci ili žene?

Niske žene su tokom historije preferirale više muškarce

Čak i u modernim vremenima, evolucija još uvijek igra veliku ulogu u našem odabiru partnera. Niske žene preferiraju visoke muškarce jer visinu povezuju sa sigurnošću i zdravljem. Muškarac velikog rasta doimat će se dominantnijim, što ga čini privlačnim partnerom za ženu. Budući da žene daju prednost zaštiti svoje porodice od grabežljivaca, prirodno žele odabrati najjačeg mogućeg mužjaka.

U modernim vremenima to još uvijek vrijedi, iako ne iz istih razloga. Više ne bježimo od medvjeda ili tigrova, ali još uvijek žudimo za sigurnošću. Vjerovatno, mnogo više prijetnji postoji u našem izgrađenom okruženju; međutim, ne predstavljaju neposrednu opasnost kao divlje životinje. Niske žene mogu odabrati više muškarce jer vjeruju da je visina u korelaciji s uspjehom u današnjem svijetu. (Miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,