Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Istospolni par dobio vjenčanje iz snova nakon što ih je odbila 31 crkva

Preuzmite sliku

Istospolni par koji je rekao da su 31 put odbijeni da se vjenčaju u crkvi nedavno su se vjenčali.

Na 32. put pozivanja crkava na jugoistoku 39-godišnji Shane Yerrell, i 30-godišnji David Sparrey dobili zeleno svjetlo. Par iz Waltham Abbeya u Essexu imao je ceremoniju u Wansted United Reformed crkvi u istočnom Londonu prošlog mjeseca, izvještava Bristol Post piše Mirror.

Prvobitno, zaljubljeni par odlučio je pričekati s vjenčanjem, ali porodično zdravstveno stanje promijenilo im je mišljenje i počeli su tražiti mjesto za svoj poseban dan. Shane, koji je zamjenik gradonačelnika opatije Waltham i vijećnik Epping Foresta, proveo je “do 15 sati” na telefonu pokušavajući pronaći mjesto,prenosi Tuzlanski.ba

“Iskreno, skoro sam bio odustao. Ali kad sam razgovarao s časnom Tessom, doslovno sam vikao od rado0ti i skakao po sobi. David mi nije vjerovao. Kada smo upoznali Tessu, rekla je: ‘Vidim da se volite, ljubav je ljubav’. Bio je to najnevjerovatniji osjećaj.”

  • Shane i David su oboje kršćani i upoznali su se preko zajedničkog prijatelja 2014., a službeno su bili par samo dvije godine kasnije. Više od 100 zvanica pridružilo im se na njihov poseban dan, a dodatnih 40 pridružilo im se na prijemu u gradskoj vijećnici Waltham Abbey.

    “Bio je to dan koji nikada neću zaboraviti. Bili smo okruženi s toliko ljubavi tog dana. Bilo je to savršeno vjenčanje. Bili smo izvan sebe kad nas je crkva pristala vjenčati. Sve se činilo potpunim. Nadao sam se da će se Shaneovo strpljenje i odlučnost isplatiti i to se i dogodilo.”, kazao je David.

    “Uspjeli smo to i nismo se morali zadovoljiti nečim što smo manje željeli. Drago mi je što smo dio historije te crkve, stekli smo prijatelje za cijeli život. Homoseksualci jednostavno ne misle da je to moguće, ali ako ste istospolni par i želite se vjenčati u crkvi, nemojte odustati. Mislim da se mnoge crkve boje reakcije, ali da bi trebali pronaći način da to sami protumače i omoguće brakove, na kraju krajeva, ljubav je ljubav bez obzira jeste li gay ili hetero.”, kazao je Shane. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje