Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Istjerana elektrošokerom: Htjela kupiti previše iPhonea (VIDEO)

luda kineskinja
Preuzmite sliku

U Appleovoj trgovini u američkom gradu Nashua očito se vrlo ozbiljno drže pravila da svaki kupac smije kupiti samo dva iPhonea, a najbolje je to na svojoj koži osjetila kineskinja Xiaojie Li koju je policija elektrošokerom istjerala iz trgovine, piše Mashable.

luda kineskinjaProšlog petka Li je kupila dva uređaja u Appleovoj trgovini u lokalnom trgovačkom centru. Prodavači su je odbili kada je željela kupiti još iPhonea. Potom je Li počela snimati kupce za koje je smatrala da su im dopustili kupnju više od dva uređaja te je zamoljena da izađe iz trgovina. Uporna Kineskinja naručila je još dva uređaja preko interneta.

No zaposlenici Applea shvatili su njezin plan te joj nisu dali još dva telefona i zamolili su je da ode. Kineskinja ih nije poslušala te su pozvali policajca iz zaštitarske službe u trgovačkom centru da je izvede.

Policajac tvrdi da ga nije željela poslušati pa se poslužio elektrošokerom. Na snimci se čuje zvuk elektrošokera, a potom i vriskovi Kineskinje koja je potom uhapšena.

Navodno je sa sobom imala 16 hiljada dolara u gotovini te je pokušala kupiti iPhoneove za rođake u domovini. Optužena je za opiranje pri hapšenju.

Tuzlanski.ba / Večernji.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: