Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest jednog tate: ‘Ne radim više kućanske poslove dok i djeca ne počnu’

Preuzmite sliku

Jedan muškarac odbija da obavlja bilo kakve kućanske poslove sve dok i djeca ne pomognu, jer kako kaže ne rade čak ni jednostavne stvari poput pranja suđa ili sklanjanja tanjira nakon jela, piše Mirror.

U braku su, piše on, ‘već neko vrijeme’, a žena mu iz prošlog braka ima troje djece, prema njegovim riječima ‘troje sjajnih klinaca od 12, devet i sedam godina – koji su najbolji ljudi koje je on upoznao, prenosi Tuzlanski.ba.

Njegov vlastiti tata umro je kad mu je bilo samo devet godina, a kaže kada se njegova mama upoznala s nekim drugim, najbolje što je njegov očuh učinio bilo je da radi sve kako bi on mogao što više vremena provoditi sa svojom mamom.

To je nešto što pokušava ponoviti preuzimajući zadatke i poslove kako bi njegova partnerica mogla provesti kvalitetno vrijeme sa svoje troje djece.

Međutim, kaže da je jedina tačka prepirke oko koje se ikada svađa sa svojom ženom ta što ona ne tjera djecu da obavljaju nikakve kućanske poslove. ‘Kao ni jedna’, rekao je. ‘Ne čiste pločice, ne usisavaju, često ni operu svoje posuđe’.

Sa svima koji su ostali zaglavljeni u kući zbog koronavirusne krize, problem se samo pogoršavao, kućanski poslovi se gomilaju dok on pokušava i da radi od kuće, a ona ga ostavlja da se ljuti.

 • Kaže kako je njegova supruga odbila svaki pokušaj razgovora o tome kako bi mogli naučiti djecu da čiste i da rade svoj dobar dio poslova u kući.

  ‘Ne tražim od njih da četkaju pod sa četkicom za zube! Mislim da dok su cijeli dan kod kuće, trebali bi naučiti kako raditi jednostavne stvari, poput pomoći u pranju suđa ili pomoći kod slaganja odjeće ili ispiranja toaleta, pored igranja’.

  ‘Budući da moja supruga odbija da o tome čak i raspravlja sa mnom, izabrao sam drugu taktiku. Ne radim više kućanske poslove dok i djeca ne počnu’.

  Rekao je da će, umjesto da se ljuti i potencijalno uništiti odnos koji ima s djecom, izvršiti osnovno čišćenje nakon sebe, ali to je sve.

 • Jednoglasno je dobio podršku Reddita, uz jedan odgovor: ‘Djeca joj neće ni isprati WC? Molim ??? To je odvratno’.

  ‘Misli li da ona odgaja ljude koji će biti produktivni članovi društva?’

  Drugi je rekao: ‘Odbija čak ni da razgovara s vama o tome. Čini se da nemate drugog izbora osim da to učinite.’

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje