Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ispod zaštitnog odijela nije imala ništa: Otkriven identitet ruske medicinske sestre koja je iznenadila pacijente

Preuzmite sliku

Identitet medicinske sestre koja se na poslu pojavila u providnom zaštitnom odijelu ispod kojeg se video bikini, otkriven je, a ona neće biti kažnjena zbog neprikladnog oblačenja, piše Kurir.

Medicinska sestra iz Tule, čije su fotografije u providnom zaštitnom odijelu ispod kog se vidi veš obišle svijet preko društvenih mreža, je Nadežda Žukova, piše „Komsomoljska pravda“.

Iako je protiv nje pokrenut disciplinski postupak, ona neće biti kažnjena, objavile su „Vijesti Tula“.

Kako navode, nju je podržao i guverner Tulske oblasti Aleksej Djumin, ali i ljekari, biznismeni i građani.

Ana Savišćeva, glavni ljekar Tulske oblasne klinike u kojoj radi medicinska sestra, kaže da će Nađa, kako je zovu kolege, nastaviti da radi.

Vezano | Medicinska sestra postala senzacija na društvenim mrežama 

​„Ona je dobra radnica, profesionalac je, pruža medicinsku pomoć na visokom nivou. Kada su se pojavile njene fotografije, podržao je i guverner, koji se zahvalio i njoj i svim medicinskim radnicima za njihov rad. A to je i naš stav – zdravstveni radnici zaslužuju pohvale , a ne kritike za izgled“, rekla je Savišćeva.

Ona je objasnila da je veoma teško izdržati od četiri do osam sati u zaštitnom odijelu, koje zaposleni u kovid bolnicama ne skidaju, te da je u njima veoma vruće.

​„Možete da zamislite kako to utiče na organizam mlade djevojke, jer često i muškarci teško izdržavaju da nose zaštitno odijelo“, kazala je ljekarka.

​Medicinska sestra iz Tule postala je pravi hit na društvenim mrežama, a mnogi su je vidjeli kao simbol borbe medicinskih radnika protiv virusa korona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje