Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Iskreno prijateljstvo: Petogodišnjeg dječaka drugari iz vrtića podržali u sudnici na saslušanju

Nekad čitate priče koje vam zagriju srce i čine da vjerujete u najbolje moguće stvari o čovječanstvu. U ovom slučaju su djeca u sudnici pokazala bezuslovnu ljubav i podršku svom prijatelju iz vrtića

Petogodišnji dječak po imenu Michael iz Grand Rapids-a u Michiganu, u četvrtak se pojavio na saslušanju o usvajanju. Srčano je bilo to što se cijeli razred iz vrtića  pojavio da ga razveseli i čestita mu što je započeo novo poglavlje u svom životu. Mnogi od nas vjerovatno žele da dobijemo takvu vrstu podrške koju je Michael imao, s vremena na vrijeme.

Pored svojih kolega iz razreda i učiteljice, gospođe McKee, Michael je bio u sudnici sa usvojiteljima. Petogodišnjak živi sa svojim usvojiteljima od prošlog Dana zahvalnosti i sada je pravno njihovo usvojeno dijete.

  • Michaelov otac rekao je novinarima CNN-a da je dio saslušanja u kojem je najviše uživao bio kada se sudija okrenuo svima u sobi i zamolio ih da objasne šta im znači petogodišnji dječak. Michaelovi prijatelji iz vrtića su ustali i rekli stvari poput „Volim Michaela“ i „Michael je moj najbolji prijatelj“. (Tuzlanski.ba)

  •  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje