Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ironične “reakcije” na TikTok tutorijale donijele su mu preko 50 miliona pratilaca

Preuzmite sliku

Možda ne znate kako se zove, ali ste njegovu fotografiju ili video sigurno vidjeli na nekoj od društvenih mreža. On je okarakterisan kao najbolje otkriće na TikToku jer u svojim postovima na ironičan način “komentariše” tutorijale. Zove se Khabane Lame, poznat i kao Khaby, Senegalac je sa italijanskim državljanstvom i prati ga više od 51 milion ljudi.

Kako je uspio da prikupi toliko broj pratilaca, pa ujedno i da dobije popularnost? Formula je jednostavna – bez ijedne izgovorene riječi, Khabi ironično reaguje na neke pretjerane tutorijale koji pokazuju kako na komplikovan način da uradite toliko jednostavnu stvar, piše Noizz.

@khaby.lameIg:@khaby00

♬ suono originale – Khabane lame

Primjer za to je njegov najgledaniji video snimak, koji već ima 232 miliona pregleda, na kojem u uvodu pusti jedan od tih “fensi tutorijala” koji pokazuje kako se banana zapravo siječe umjesto da se guli. Na to on jednostavno oguli bananu i pokaže ljudima da ne bi trebalo puno pažnje obraćati na “nova pravila sa društvenih mreža”, kad je život jednostavan.

@khaby.lameBro why you ruined a T-shirt ?👕😔It was so easy…. – Fratello perché hai rovinato una T-Shirt?👕😔##learnfromkhaby ##LearnWithTikTok ##ImparaConTikTok♬ suono originale – Khabane lame

On uopšte ne priča u svojim objavama što mu je dodatno doprinijelo uspjehu na društvenim mrežama jer tako prelazi jezičke barijere. Khabi mimikom i pokretima ruku pokazuje na negodovanje tutorijala. Tako da njegovu poruku razumiju u cijelom svijetu.

Međutim, račun Italijana na TikTok-u nije počeo sa ovim ciljem, on je napravio video zapise koji se prema standardima kineske mreže mogu smatrati normalnim.

@khaby.lameKhabynho du Brazil 🇧🇷🤣Ritenta bro sarai più fortunato- Try again bro you be luckier next time.😜 ##learnfromkhaby♬ suono originale – Khabane lame

Među njima, govorne snimke i neke parodije, od kojih je prva izbrisana, postavljene u martu 2020. godine, kako dezinfikuje ruke koristeći alkohol u gelu.

Ne može da se ospori da ovaj momak zaista ima impresionirani izgled lica kojim opisuje svakodnevne situacije. Njegova “mlah” faca je toliko urnebesna da savršeno opisuje reakciju na “zašto jednostavno kad može komplikovano” savjete koji se serviraju na internetu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje