Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Influenceri sada imaju sindikat – u Americi i Velikoj Britaniji

Preuzmite sliku

Osim cijena, novi sindikat influencera “The Creator Union’ u Velikoj Britaniji regulirat će i formalne ugovore, različite mjere osiguranja, pošteno objavljivanje sadržaja te smanjiti brojne druge diskriminatorne prakse.

Sličan korak napravili su i američki kolege te osnovali “Influencer Council”, koji zapravo nije sindikat, već neprofitna trgovačka organizacija koju je u junu pokrenula influencerica Qianna Smith Bruneteau s 12 kolega.

Iako neki influenceri imaju zaštitu i bolje razvijen posao, sindikati bi se trebali brinuti o tome da svi imaju jednaku poziciju i mogućnosti te zaštitu na tržištu, kako bi bili pošteno plaćeni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Qianna Smith (@qianna_smith)

Udruživanjem, influenceri potiču transparentnost i uklanjanje eksploatacijske prakse nekih brendova, obrazac koji je sve prisutniji.

– Često čak i poznati brendovi ne nude ugovore, diktiraju honorare, a na kraju ne plaćaju na vrijeme – komentirala je Nicole Ocran, influencerica i suosnivačica britanskog sindikata “The Creator Union”.

– Želimo sudjelovati u postavljanju standarda za buduće generacije Influencera – istaknula je Brittany Xavier, Influencerica i potpredsjednica američkog “Influencer Councila” za Vogue Business. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,