Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Imaju 21 dijete, a ne znaju za haos: Evo kako funkcionišu u svom domu

Preuzmite sliku

Ako ste mislili da ništa ne stižete jer imate jedno, dvoje ili troje djece, zamislite kako bi vam bilo da ih imate 21.

Shelly i Jared Wallace iz Arizone svoj život posvetili su odgajanju djece, a detalje svog života dijele na TikToku gdje se predstavljaju kao Crazy Middles.

Nakon što su se upoznali i vjenčali prije 15-ak godina, odlučili su podizati djecu bez odgovarajuće roditeljske zaštitr. Usvojili su 19 djece, a imaju i dvoje biološke. Posvajaju isključivo braću i sestre, zbog čega im je porodica drastično i ubrzano rasla.

Naša misija je posvojiti braću i sestre i omogućiti im da žive i rastu zajedno”, otkrila je Shelly u jednom videu objavljenom na njihovom YouTube kanalu.

Porodica Wallace živi u kući s osam spavaćih soba i trenutno imaju desetero djece u dobi od 7 do 17 godina. Starija djeca su odselila, ali ne daleko od roditeljskog doma.

@crazymiddles Just kidding… we’re all on board ☺️ Can you count all the kids?! #crazymiddles #bigfamily #adopt #family #familyfirst #badidea #doyouthinkthisisabadidea #adoption #movingout #crazyhouse #21kids #home #love #parents #momlife #dadsoftiktok #teamkids #teammom #teamdad ♬ original sound – Julia Bodie

U svakoj sobi je televizor, a starija djeca imaju i vlastiti kompjuter i igraću konzolu. Da bi stvari tekle glatko, opskrbljeni su s dvije mašine i dvije sušilice za rublje. Osim toga, imaju četiri hladnjaka i ogromnu smočnicu. Hrane nikad ne nedostaje, ali problem je ako požele svi zajedno večerati. Zbog toga imaju dvije blagovaonice.

Svako dijete odgovorno je za pranje vlastitog veša što olakšava posao mami i tati. Također, pomažu roditeljima oko pripreme večere, postavljanja i raspremanja stola. U danu popiju sedam litara mlijeka. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,