Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ima 70 godina i tvrdi da je trudna: “Rodit ću carskim rezom”

Preuzmite sliku

Sedamdesetogodišnja žena iz Meksika koja tvrdi da je trudna sa svojim osmim djetetom, mogla bi postati najstarija rodilja u historiji ako rodi za tri mjeseca.

Maria de la Luz je 70-godišnjakinja iz Mazatlana koja vjeruje da je trudna i da nosi curicu. Kaže da ima slike s pregleda ultrazvukom, a iako ne želi otkriti nikakve detalje o trudnoći, uključujući i to je li se podvrgla postupku potpomognute oplodnje, Maria kaže kako je prvi put posumnjala da je trudna prije tri mjeseca.

”Boljele su me noge, vrtjelo mi se i povraćala sam. Napravili su mi deset pregleda ultrazvukom u privatnoj klinici i javnoj bolnici i doktori i dalje ne mogu vjerovati”, kaže 70- godišnjakinja te dodaje i da je saznala da nosi curicu.

Sljedeći pregled joj je tek za mjesec dana, a Maria kaže kako očekuje porod carskim rezom zbog svojih godina, prenosi Metro.

Ako Maria rodi dijete postat će najstarija rodilja u historiji. Trenutni rekord drži Maria del Carmen Bousada de Lara koja je u 66. godini života rodila blizance Christiana i Paua. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,