Subota, 15. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ima 24 godine i preko noći je postao milijarder

Druži se s manekenkama i pjevačicama, a u klub bogatih je ušao i prije najsretnije noći u svom životu

On ima 24 godine, partija s Rihannom i Bellom Hadid, a s Yao Mingom gleda košarku. A u utorak, 22. oktobra, postao je milijarder, piše CNN.

Eric Tse, koji je tek nedavno diplomirao na prestižnoj Wharton školi finansija u sklopu Univerziteta Pennsylvania, bogataš je postao zahvaljujući 3,88 milijardi dolara vrijednim dionicama koje je dobio na dar od svoje porodice.

Njegovi su roditelji direktori porodične kompanije Biopharmaceutical Limited, a dodijelili su mu petinu ukupno izdanih dionica “kao poklon”, objavili su u izjavi za javnost.

Tse, koji je iz Hong Konga, posljednji je član azijskog kluba milijardera koji je sve širi, a u izjavi kompanije stoji  da će “nastojati ne sudjelovati u takvim rangiranjima vlastitim imenom, već pod okriljem imena Tse Ping porodice”. Izjava sugeriše da želi ostati povučen od javnosti, iako je, kako je i sam dokumentovao na Instagramu, u klubu bogatih nalazio se i puno prije nego što su mu dodijeljene dionice.

Još je 2017. pozirao u društvu renomiranih manekenki Belle Hadid i Lily Aldridge na Bulgari partiju u Veneciji. Samo nekoliko mjeseci kasnije objavio je fotografiju s Rihannom u New Yorku, napisavši “party s mojim idolom”.

Njegovi postovi na Instagramu govore o životu globetrottinga – snowboardingu u Japanu, parasailingu na Tajlandu, plivanju s dupinima na Bahamima. Objavio je i fotografije s nekim od najistaknutijih sportista u Kini, poput zlatnog olimpijskog plivača Suna Yanga i košarkaške ikone Yao Minga.

 • Susreo se i s političkim vođama i članovima kraljevske vojske poput princeze Charlene iz Monaka i bivše francuske prve dame Carle Bruni, ali čini se da su upečatljivije bliske veze koje ima s kineskim političarima.

  To i ne čudi, jer je njegov otac Tse Ping prethodno bio član povjerenstva Kineske narodne političke savjetodavne konferencije (CPPCC), glavnog političkog savjetodavnog tijela zemlje.

  I mladi je Tse prisustvovao proslavama 70 godišnjice osnivanja Narodne republike Kine 1. oktobra, otvorenim samo za posebne goste i dostojanstvenike. Izjava objavljena u utorak kaže da su Tseovi roditelji prenijeli dionice na njega “kako bi poboljšali upravljanje i nasljeđivanje porodičnog bogatstva”. Dokument je potpisala predsjednica kompanije, Theresa Tse – Ericova sestra.

  Tse je također dobio novu poziciju – izvršnog direktora odbora kompanije, a prije tog je obavljao dužnost izvršnog direktora u Sjevernoj Americi za regrutnu firmu Liepin. Tse je dio novog vala bogatstva u Kini.

  “Popis bogatih” objavljen ranije ovog mjeseca pokazao je da, iako je kinesko bogatstvo koncentrisano u rukama tehnoloških poduzetnika, farmaceutski moćnici – poput onih u Tseovoj porodici – stvaraju svoje mjesto.

  Oni čine 8 posto liste bogatih u Kini, dvostruko više nego prije 10 godina. Kineski mladi bogataši također su potakli prošlogodišnji izazov na društvenim mrežama “flaunt your wealth” (razmeći se sa svojom lovom), koji je uključivao fotografije s luksuznim automobilima, egzotičnim putovanjima, skupim modnim dodacima…

  Prema novom izvještaju objavljenom u ponedjeljak, među 10 posto najbogatijih ljudi na svijetu po prvi puta se nalazi više Kineza nego Amerikanaca. (Express.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje