Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ilustracije koje jasno pokazuju razlike između prvog i drugog djeteta

Preuzmite sliku

Roditelji sigurno znaju da postoji ogromna razlika između odgajanja prvog i drugog djeteta.

Od drugačijeg pristupa u trudnoći, do drugačijeg vaspitanja i načina odrastanja. Sve situacije je sjajno prikazala Weng Chen, umjetnica i kreatorka virtuelnih igrica kao i ono najbitnije – mama.

Oduvijek je živjela u okruženju koje se povezivalo sa umjetnošću. Još u djetinjstvu shvatila je čime želi da se bavi i sve do danas tu misiju obavlja vrlo uspješno.

“Kada sam imala samo 2,3 godine, majka je nacrtala malu sirenu i ispričala mi priču”, piše na sajtu koji vodi kineska umjetnica.

“Bila sam fascinirana, bio je to magičan trenutak u kome je najljepša slika nastala iz mamine olovke. Vjerujem da sam se tada zaljubila u crtanje i pričanje priča pred spavanje”, kaže Weng.

Sada se fokusira na crtanje stripova o svojim snovima i dnevnim situacijama dok podiže dvije kćerkice: stariju Electru i mlađu Ali.

“‘Messycow stripovi su nastali impulsivno. Nisam trošila vrijeme na dizajniranje, samo sam uronila i počela da crtam”, priča majka i umjetnica Chen.

Njena najskorija serija crteža govori o razlikama između prvog i drugog djeteta, i stripovi su presmiješni jer bole koliko istine ima u njima. (noizz.rs)

Čuvanje dječjih fotografija

Od sjaja do očaja

Prvi dan škole

Snaga ulazi na usta

Sigurno ste čuli rečenicu: “Obuci nešto bratovo.”

Kad djeca nisu bijesna, kuća nije tijesna

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje