Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

IKEA prodaje kućice za bijeg iz grada: Sklopili namještaj umjesto vas

Preuzmite sliku

Divovski prodavač namještaj Ikea za promjenu je svoj fokus usmjerio na nešto malo i sada se bavi izradom sićušnih kuća.

Švedska kompanija za namještaj eksperimentira sa montažnim kućama kroz projekat Ikea Tiny Home, dizajnirajući prebivalište od 17,5 m2 na prikolici s ravnim platformama.

Pokušaj male kuće je partnerstvo s Vox Creative-om i graditeljem privatnih vozila Escape.

Iako je Ikein dizajn bio jednokratni, zainteresirane strane i dalje mogu prilagoditi Escapeov model Boho XL Wide, koji počinje od 60.660 dolara.
To je oko 368 POÄNG stolica, za svakoga ko pokušava izračunati matematiku u Ikeinim dolarima.

Značajke u kući Ikea – koje su pazile na neutralne tonove, održivost i određeni evropski dodir – uključuju kuhinjske ormare izrađene od recikliranih plastičnih boca, ugrađeni namještaj i sklopivi radni sto.

– Željela sam nabaviti obnovljive, višekratne i reciklirane materijale koliko je to moguće kako bih prostor učinila funkcionalnim i lijepim, rekla je vođa dizajna interijera Abbey Stark..

Maleni domovi omiljeni su među ekološki svjesnim minimalističkim tipovima, a čak su uspjeli ostati u modi putem zaključavanja COVID-19, kada je posljednje što neko želi manji prostor.

No, uz pogodnosti, koje uključuju krevet na kotačima, kompostirani toalet i solarne panele, Ikeina malena kuća privlači rad od bilo kojeg mjesta za kojim su mnogi tragali tokom pandemije, piše seebiz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,