Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Idilični resort: Kućice na drvetu u kojima možete odmoriti od svega

Preuzmite sliku

Coucoo Grand Lacs ime je jednog od prvih eko resorta u Francuskoj. Riječ je o idiličnom resortu u maloj francuskoj regiji Franche-Comté.

Glavni cilj mu je da pruži zainteresovanim mjesto za “punjenje baterija”, ali uz očuvanje prirodnih ljepota koji ga okružuje.

Ovo mjesto je savršeno za ljude u potrazi za istinskim odmorom jer tu nemate blagodeti moderne civilizacije poput vodovoda i struje.

  • U resortu postoji dva tipa smještaja za iznajmljivanje, kućice na stablu koje se nalaze 9 metara iznad zemlje i plutajuće kuće.

  • Kućice na stablu napravljene su prije desetak godina bez ijednog eksera. Savršeno se uklapaju u okolinu i pružaju fantastičan pogled. A kako ćete se do njih popeti? Ne brinite, na raspolaganju su vam ljestve, stepnice i viseći most.

  • Ako vam je, pak, draže ljuljuškati se na vodi, odaberite njihove plutajuće kabine. Možete da birate između kućica za dvije osobe i porodičnih kućica u kojima može prespavati šest do sedam osoba. Noćenje u ovim kućicama košta od 145 eura do 270 eura. (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,