Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Idealno mjesto za osvježenje: Bazen na desetom spratu koji “visi” nad ulicom

Preuzmite sliku

Bazen je izbačen otprilike dva i po metara od ostatka zgrade te izgleda kao da visi nad ulicom.

Hotel Joule u centru poslovne četvrti u Dallasu, u američkoj saveznoj državi Texas postao je turistička atrakcija među strancima, ali i lokalnim stanovnicima. Razlog se skriva u neobičnom položaju ostakljenog bazena koji je smješten na 10. spratu zgrade, prenosi punkufer.hr.

 • Izbačen je otprilike 2,5 metara od ostatka zgrade te izgleda kao da visi nad ulicom. Oni hrabriji doplivat će do kraja bazena, pogledati prema dolje i osjećati se kao da plutaju nad užarenim asfaltom.

 • Bazen je prava mala plava oaza usred betonske džungle u Dallasu. Ne čudi stoga što se nametnuo kao popularno okupljalište u ljetnim mjesecima za goste hotela, ali i stanovnike Dallasa koji imaju priliku platiti dnevnu ulaznicu od 50 dolara, kako bi uživali u njegovim čarima.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by John Richardson (@loganspoolservice)

  The Joule je luksuzni hotel sa 161 sobom koji je ime dobio prema mjernoj jedinici za energiju (džul). Dizajner Adam D. Tihany uredio ga je na moderan način unutar neogotičke zgrade iz 1920-ih godina. Prepun je zanimljivih umjetničkih djela, uključujući i nekoliko radova Andyja Warhola.

 • Osim neobičnim bazenom pažnju posjetilaca privlači i nesvakidašnjom umjetničkim djelom koje se nalazi ispred zgrade – devet metara visokom skulpturom oka Tonyja Tasseta. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,