Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

I ovo je umjetnost: Ananas kao umjetnički eksponat (FOTO)

Preuzmite sliku

Može li ananas postati izložbeni primjerak? Može, ako pitate osoblje sveučilišta Robert Gordon u škotskom Aberdeenu. Jedan student ostavio je ananas i četiri dana kasnije ostao iznenađen.

Ananas kao umjetnički eksponat? I to je moguće. Jedan student informacijskih tehnologija na sveučilištu Robert Gordon u Aberdeenu ostavio je ananas na izložbi i četiri dana kasnije ostao šokiran.

Naime, Ruairi Gray vratio se na izložbu, a ananas je zaista bio izložen. Budući da nije mogao vjerovati, pitao je voditelja izložbe je li tropsko voće zaista eksponat. Dobio je potvrdan odgovor i ostao u šoku.

“Vidio sam prazan umjetnički sto i odlučiti ostaviti ananas da vidim koliko će dugo tu ostati i hoće li ljudi pomisliti da je to umjetnost”, rekao je Gray, a priču može potvrditi njegov kolega Lloyd Jack.

To je misterij. Staklo je prilično teško i potrebne su tri osobe da ga pomaknu. Još ne znamo ko je to učinio, ali odlučili smo zadržati ananas jer nam odgovara u duhu ove izložbe, rekla je Natalie Kerr, organizatorica izložbe. Zanimljivo, danas zaista sve prolazi pod “savremenu umjetnost”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,