Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Htjela bogatog supruga pa dobila odgovor: “Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće…”

sponzorusa
Preuzmite sliku

Djevojka koja je pismom odlučila da potraži bogatog supruga nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora finansijske korporacije J.P. Morgan koji je u kratkom vremenu postao hit na internetu. “Mlada i lijepa djevojka”, kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje šta treba da uradi kako bi se udala za bogatog čovjeka.

sponzorusaPitanje je glasilo ovako:

“Biću iskrena u onome što ću ovdje napisati. Imam 25 godina i jako sam lijepa. Imam stila i dobar ukus. Želja mi je da se udam za čovjeka koji zarađuje najmanje 500 hiljada dolara godišnje. Možda smatrate da sam pohlepna, ali po meni zarada od milion dolara godišnje u Njujorku spada u srednju klasu. Moj zahtjev je razuman. Ima li neko na ovom forumu godišnju platu od 500 hiljada dolara a da nije oženjen? Ako ima neko takav, za njega imam jedno pitanje: Šta trebam da uradim da se udam za tebe? One koje sam do sada upoznala najviše su zarađivali 250 hiljada godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Ako neko želi da se preseli u rezidencijalnu četvrt na zapadu Njujorka, 250 hiljada jednostavno nije dovoljno.

I zbog toga, ovdje ponizno postavljam nekoliko pitanja:

1) Gdje se najčešće bogate neženje druže? (Navesti adrese barova u koje izlaze)

2) Koja godišta treba da ciljam?

3) Zašto je većina supruga bogataša prosječnog izgleda?

4) Kako odlučujete koja će biti vaša supruga, a koja samo djevojka?

Gospođica Pretty”.

Gospođici je odgovor ubrzo stigao, i to od strane nikog drugog do direktora korporacije J.P. Morgan:

“Pročitao sam tvoj post sa velikim zanimanjem. Postoji mnogo djevojaka napolju koje imaju slična pitanja kao što su tvoja. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500 hiljada dolara, što zadovoljava tvoje potrebe. Sa stajališta poslovne osobe, loša bi odluka bila tebe da oženim. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušajmo to gledati kao razmjenu “ljepote” za “novac”. Osoba A pruža ljepotu, dok osoba B tu ljepotu plaća novcem. Međutim, ovdje postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće, ne bez nekog valjanog razloga. Činjenica je da se moj prihod može uvećavati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš biti ljepša. Zbog toga, sa stajališta ekonomije ja sam uvažavanje imovine, a ti si amortizacija imovine. Ako je tvoja imovina samo ljepota, ona za deset godina neće vrijediti ništa. Rečnikom “Wall Streeta” svaka trgovina ima početnu tačku, a izlazak sa tobom je “točka početka trgovine”. Ako je trgovinska vrijednost nečega pala, mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja nešto što propada držati dugoročno. Možda će ti ovo grubo zvučati, ali propadanjem tvoje ljepote biznismen će vas prodati ili dati pod “zakup”. I pazi djevojko, svako sa 500 hiljada dolara godišnje zarade nije budala. Možda će izaći sa tobom, ali te neće oženiti. Savjetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovjekom. Inače, i sama možeš postati uspješna i zarađivati 500 hiljada godišnje. U tome imaš veće šanse nego da se udaš za bogatu budalu”

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: