Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hrvatska: Pronašla vjenčani prsten iz 1963. godine, a sada želi naći njegovu vlasnicu

Odlučili smo da ga spremimo, ako ga neko bude tražio. No kako nekoliko dana nije niko bio raspitivati se, podijelila sam objavu na društvenim mrežama, kaže Mia Vladislavić

Vjenčani prsten je lijep, onako starinski. Prema natpisu s unutarnje strane sigurno ima 56 godina, a možda i više. Ne bih rekla da vrijedi jako puno, ali sam sigurna da je njegova sentimentalna vrijednost nekome vrlo velika i zato sam odlučila pokušati naći vlasnicu, istakla je za 24sata Mia Vladislavić iz Supetra na Braču za koja je na društvenim mrežama podijelila fotografiju prstena pronađenog na plaži Vlačica.

  • – Na plaži imam štand gdje prodajemo naše suvenire od maslinovog drveta i jednu večer sam došla tamo, a dočekao me moj radnik sa prstenom. Uočio ga je kako bljeska na plaži pa ga je uzeo i spremio u štand. Kad sam došla pitao me: ‘A što ćemo sad s njim šefice?’. Odlučili smo da ga spremimo, ako ga neko bude tražio. No kako nekoliko dana nije niko bio raspitivati se, podijelila sam objavu na društvenim mrežama. Ko zna, možda ga je more izbacilo, ko zna kad je i gdje je zapravo izgubljen.

  • Inače, s unutarnje strane je ugravirano “Anica 27.4.1963.“.

    – Ipak, neće moći bilo ko doći po njega, morat će dokazati da je njegov – kaže Mia, vlasnica štanda Oliver na koji se potencijalna vlasnica može dođi javiti ukoliko je njen. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,