Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Holanđanin odletio u Kinu po djevojku iz snova: Deset dana je čekao, završio u bolnici i slomljenog srca

Preuzmite sliku

Holanđanin Alexander Peter Sirk (41) potegao je u Kinu kako bi iznenadio djevojku koju je upoznao preko interneta. Međutim, završio je u bolnici, dospio u medije, a onda mu je i odgovor djevojke slomio srce.

Alexander je prije dva mjeseca preko aplikacije za upoznavanje stupio u kontakt sa djevojkom koja mu se predstavila kao Zhang i rekla da ima 26 godina. Online romansa je od tada cvjetala i Holanđanin je pomislio da je jedini logični korak da odleti u provinciju Hanan i tamo se sretne sa djevojkom, pa je to i uradio. Na aerodromu ga nije sačekala ni Zhang, niti bilo ko drugi. Ali, ništa nije moglo da ga pokoleba u namjeri da on sačeka nju. Odbijao je 10 dana da napusti aerodrom, pa je završio u bolnici zbog – psihičke iscrpljenosti.

 Priča o zaljubljenom strancu dospjela je u kineske medije, pa se potom oglasila i Zhang. Ona je jednoj televiziji rekla da je jednostavno mislila da je “sve to samo šala”.

– Razvijali smo naš romantični odnos, ali se onda pokazalo da je malo napadan prema meni. Poslao mi je i fotografiju avionske karte, ali sam mislila da je to neka šala. Poslije me nije zvao – ispričala je Zhang.

Zaljubljeni Holanđanin je jeste zvao, prenose mediji, ali sasvim izvijesno i nije mogao da razgovara sa njom. Naime, Zhang je ispričala i da je neposredno prije nego je Alexander stigao ona jednostavno otputovala u drugi kraj zemlje, tamo isključila svoj telefon i čekala termin kod estetskog hirurga.

Peh nesrećnog ljubavnika prenio se i društvenim mrežama i podijelio korisnike. “Mora da je glup, što bi bilo ko uradio tako nešto”, komentarisali su jedni. “Zar on ne zna da su u Kini sve lažnjak”, poručivali su drugi. (blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje