Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hoćemo li uskoro više plaćati hotele i avione u kojima su svi vakcinisani?

Preuzmite sliku

Kako se svijet umnogome promijenio od pandemije koronavirusa, dobro nam je poznato. Naravno, dosta se priča i o vakcinisanima i nevakcinisanima, a prema priči s portala travelawaits, izgleda kako su neki spremni platiti i više ako će u avionu svi putnici biti – vakcinisani.

Prema istraživanju portala WalletHub više od 40 posto ispitanika (iz SAD – a) spremno je platiti više novca za putovanje avionom u kojem su svi putnici vakcinisani protiv koronavirusa, kao i za odsjedanje u hotelu u kojem su svi gosti vakcinisani.

Zasad ni aviokompanije ni hoteli nisu započeli nuditi ovu vrstu usluge, ali se takva ideja počela provlačiti po društvenim mrežama. To je potaknulo portal za kreiranje ankete prema kojoj je velik broj putnika spreman platiti više novca za dodatnu „sigurnost“. Osim toga, prema anketi, 27 posto Amerikanaca odlučilo je ne putovati ove zime zbog straha od pandemije.

Prema predviđanjima ovogodišnja zimska sezona obilovat će putovanjima uprkos tome što su kratka putovanja postala puno komplikovanija nego prije. Naravno, takva situacija ne treba pretjerano čuditi, jer ipak, ljudi su itekako željni putovanja. (punkufer.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,