Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hit destinacija za doček: Turisti hrle u jedan evropski grad, bukirano više od 70 posto kapaciteta

Preuzmite sliku

Jedan grad u Evropi ubjedljivo dominira kada je u pitanju nivo rezervacija u hotelima za novogodišnju noć. Tako je za vrijeme praznika poraslo interesovanje za Pariz više od 70 posto.

Od 13. decembra, popunjenost Pariza iznosila je 71.1 posto za 31. decembar, što je bilo najviše na svim ključnim evropskim tržištima i najbolji rezultat za francusku prestonicu u narednih 90 dana.

Kada se uporedi sa drugim atraktivnim destinacijama, može se vidjeti da je Pariz ispred Rima i Londona, gdje popunjenost u novogodišnjoj noći iznosi 56.1 posto i 51,3 posto, što je takođe veoma dobro, dok popunjenosti kapaciteta u Briselu iznosi 34.3 posto.

  • Tomas Emanuel, direktor kompanije “Smith Travel Research”, koja pruža tržišne podatke o hotelskoj industriji širom svijeta, istakao je da su neka evropska tržišta bila uspješnija od drugih u podizanju sa niskih grana zbog pandemije uprkos velikoj praznini u međunarodnim dolascima.

    “Pariz je pokazao veću potražnju za hotelima od drugih evropskih prestonica, dok se neki gradovi, poput Beča i Brisela i dalje bore da uslijed oštrijih mjera protiv korone, podignu nivo turizma na viši nivo”, istakao je on. (Mondo)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,