Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Guinnessov rekorder: Napunio je 67 godina, a glavni hobi mu je – Hello Kitty (VIDEO)

Preuzmite sliku

‘Hello Kitty’ je lik bijele mačkice s crvenom mašnom, čiji su najveći fanovi djeca, i to uglavnom djevojčice. No, ovaj 67-godišnjak je dokaz da i stariji muškarce vole malenu Kitty…

Iako je poznata japanska mačkica “Hello Kitty” namijenjena dječjoj publici, ima i onih ljubitelja za koje niko ne bi rekao ni da vole crtane filmove. Jedan takav neobičan fan je Masao Gunji, 67-godišnji Japanac iz grada Yotsukaida. On već 30 godina skuplja predmete Hello Kitty i nedavno je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao vlasnik najveće Hello Kitty kolekcije na svijetu.

Policajac u penziji je prvi predmet kupio jer mu je “izgledao stvarno slatko i pomagao mu u rješavanju stresa od policijskog posla”. Prisjeća se da mu je slatka igračka svaki put izmamila osmijeh na lice i tu se rodila ljubav između Gunjija i Hello Kitty. S vremenom je spontano počeo skupljati predmete, ali nakon mirovine se to počelo pretvarati u opsesiju. S viškom vremena, počeo je kupovati sve što je imalo veze s Hello Kittyjem. Predmete je nalazio u robnim kućama, trgovinama s popustom, a čak je posjetio i Sanrio Puroland, zabavni park s Hello Kitty tematikom.

  • Uskoro je kolekcija postala toliko velika da Gunji nije imao mjesta u vlastitoj kući pa je učinio sljedeći korak – izgradio je ružičastu Hello Kitty kuću i ukrasio ju hiljadama tematskih predmeta. Njegova kolekcija je službeno priznata kao najveća na svijetu u novembru prošle godine, s više od 10 hiljada Hello Kitty predmeta. Zanimljivo, morao je odabrati broj predmeta koji bi mogli biti prebrojani u razmaku od 8 sati, a taj broj se zaustavio na 5250 predmeta.

    Njegova supruga priznaje da nije ljubiteljica popularne mačkice, ali da podržava supruga u njegovu hobiju. Prethodni rekord bio je također u japanskom vlasništvu, a držala ga je Asako Kanda, koja je skupila više od 4 hiljade predmeta. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,