Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Goraždanski ministar policije podnio ostavku iako nije proveo ni dan na poslu

Preuzmite sliku

Nermin Karišik koji je u petak na vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde imenovan na poziciju ministra MUP-a BPK Goražde podnio je neopozivu ostavku.

On je u obrazloženju objasnio zašto ne može prihvatiti dato povjerenje te se zahvalio svima koji su smatrali da je on dobar kandidat za ministra unutrašnjih poslova BPK Goražde.

“Moja odluka je isključivo privatne prirode i rezultat želje da sačuvam lični i profesionalni dignitet. Nadam se kako razumijete da ne želim biti dio negativnih političkih procesa koji se trenutno dešavaju na području BPK Goražde, a koji bi se mogli dovesti u vezu sa kriminalom i korupcijom čime bi se podhitno trebale pozabaviti nadležne institucije. Zbog navedenih događaja javnost u Goraždu, ali i šire je uznemirana, a ja ne želim da moje ime bude dio takvih priča. Kao osoba nisam ni na koji način bio povezan sa negativnim procesima koji su ovih dana izazvali veliku medijsku pozornost i jednostavno želim da tako i ostane”, naveo je Karišik u ostavci”, poručio je Nermin.

Nermin Karišik je na mjestu ministra unutašnjih poslova trebao zamjeniti Nizamu Rišljanin koja je smijenjena na desetoj vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde, međutim na ovoj poziciji nije proveo ni dan.

“U nadi da ćete pronaći adekvatne odgovore i kvalitetna kadrovska rješenja koja će pomoći da se trenutna situacija prevaziđe prvenstveno u cilju dobrobiti svh građana BPK Goražde želim vam uspješan rad”, stoji u ostavci koju je Karišik uputio na adresu Skupštine BPK Goražde, vlade i premijera ovog kanton. BPK Goražde već danima potresa duboka politička kriza. (gorazdeportal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,