Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Googlove naočale budućnosti: Sve informacije u jednoj sekundi (VIDEO)

Project Glass
Preuzmite sliku

Kompanija Google radi na razvijanju pametnih naočala odnosno naočala budućnosti, oni koji ih budu mogli priuštiti sebi će olakšati svakodnevnicu.

Project GlassProjekat nazvan “Project Glass: One day…” izazvao je veliku pažnju kod korisnika interneta pa je tako video u kojem su predstavili ovaj projekat ima do sada preko 18 miliona pregleda.

Naime radi se o elektronskim pametnim naočalama s kojima komunicirate dok ih nosite, izdajete određene upute tražite potrebu informaciju, takođe možete izvršiti rezervaciju ulaznica za koncert, kino, sportsku manifestaciju ili mjesto u restoranu itd.

Međutim to nije sve Googlove naočale budućnosti moći će još dosta toga npr. podijeliti (share) lokaciju na kojoj se nalazite na vašu omiljenu društvenu mrežu, sa ugrađenom kamerom možete u bilo kom trenutku slikati i sliku istog mometna poslati nekom od prijatelja ili je jednostavno podijeliti sa svima.

Ono što je možda najinteresantnije jeste da nećete morati biti pored računara ukoliko vas neko želi pozvati putem Skype, uostalom pogledajte video u prilogu članka i sami pogledajte o čemu se zapravo radi.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: