Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Godišnje zarađuje 500.000 $, a posao mu je da nosi majice

jason sadler
Preuzmite sliku

Amerikanac Jason Sadlerr zarađuje oko pola miliona dolara godišnje i to tako što ga plaćaju da nosi majice sa reklamnim porukama.

\"jasonOn je 2008. osnovao web stranicu iwearyourshirt.com i već je u prvoj godini poslovanja zaradio impresivnih 70 hiljada dolara.

Od tada do danas, posao je rastao do nivoa da danas zarada iznosi čitavih 500 hiljada dolara godišnje, a \”zaposlio\” je još četvoro \”profesionalnih nosača majica\”.

Klijenti su mu kompanije kao što su \”Arizona Tea\”, Starbaks, \”Pizza Hut\”, Nisan, i \”Lucky Brand\”. Sedler ih reklamira tako što nosi majice sa njihovim brendom, snima se i fotografiše i to sve kači na društvene mreže,prenosi B92.

On objašnjava da na početku nije imao nikakvo slično iskustvo, ali da se odlučio da uđe u posao jer su troškovi bili minimalni a društvene mreže pružale priliku da se dođe do publike. \”Ošišao sam se i za 100 dolara kupio kameru\”, kaže o počecima svog biznisa.

Sedlerov model koji je privukao klijente je bio jednostavan – naplaćivao je reklamiranje na majicama koje je nosio po sistemu kalendara, odnosno prvi januar bi koštao jedan dolar, a 31. decembar 365 dolara. Za samo šest mjeseci, rasprodao je čitavu godinu unaprijed.

Zato je zaposlio još četvoro ljudi koji godišnje zarađuju 25-30 hiljada dolara uz bonuse, kao i službeni kompjuter i opremu za snimanje.

Nakon toga je duplirao cijene, a sada je promijenio poslovni model i kompanijama nudi pakete za oglašavanje. Kaže i da nikada nije imao biznis plan jer da jeste – \”vjerovatno bi propao\”.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: