Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

GMC autobus iz 1965. pretvoren u luksuzni retro kamper

Preuzmite sliku

Ovaj klasični kamper zapravo je započeo život kao vojni transportni autobus u vojnoj bazi u Kaliforniji 1965. Otkupljen je i pretvoren u luksuznu mobilnu kućicu.

GMC New Look autobus iz 1965. Zanimljivo je da ne govorimo o običnoj kopiji modela, već o modificiranom – prije nekog vremena putnički autobus pretvoren je u prvoklasni kamper.

Ovo vozilo bilo na raspolaganju vojnoj bazi, ali mu je otkazao motor. Nakon nekog vremena autobus je pao u ruke entuzijaste koji se obvezao se ne samo popraviti ga, već ga pretvoriti u pravi kamper. Za realizaciju ove ideje trebalo mu je 11 godina.

Trenutno je ovo jedinstveno vozilo opremljeno potpuno novom kuhinjom, spavaćom sobom i kupatilom s tušem. Tu je i prostor za sjedenje sa šankom. Gotovo sav namještaj unutra izrađen je od drveta. Ugrađeni usisavač, dva TV-a, klima uređaj i vrhunski audio sistemi dizajnirani su kako bi putovanje i život u kamperu bili udobni.

Što se tiče tehnologije, 2005. godine originalni motor zamijenjen je 8,9-litrenim Cummins dizelskim motorom. Osim toga, vozilo je dobilo novi mjenjač – Allison šestostepenski automatski.

Također u procesu finalizacije na autobusu je zamijenjena sva elektroinstalacija i ugrađen je tempomat. Kamper je dobio tendu na uvlačenje i nekoliko solarnih panela na krovu. Od izgradnje kampera uspio je voziti do sada 80.000 km. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,