Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Genijalno uredio mali stan ping-pong lopticama (FOTO)

stan-loptice
Preuzmite sliku

Popularno

Život u New Yorku nerijetko znači prilagođavanje izuzetno malim životnim prostorima, no to nikako ne znači da bi zbog toga morao patiti i arhitektonski dizajn.

stan-loptice

Dizajner i arhitekt Daniel Arsham osigurao je sebi da njegov 27 metara kvadratnih velik stan ne izgleda ništa manje od veličanstvenog.

Privatni eksperimentalni projekt nazvan Box/Box potrajao je gotovo dva mjeseca i koštao manje od 300 KM po kvadratnom metru. Ključni sastojak u njegovom minijaturnom životnom prostoru postale su loptice za stolni tenis.

stan-loptice1

U sklopu ovog projekta Danijel je iskoristio gotovo 25 hiljada plastičnih ping-pong loptica u bijelim i sivim nijansama, što je njegov stan pretvorilo u pikselizirani raj.

stan-loptie6

Unatoč veličini ove kompaktne sobe, koja je zapravo spavaća soba pripojena uredima dizajnerske tvrtke u kojoj Daniel radi, a u koju se ulazi uz pomoć ljestvi, čini se kako je ova ideja s ping-pong lopticama životnom prostoru doprinijela uz pomoć zanimljive teksture i monokromatske estetike.

loptice1

Dizajner se čak dosjetio prekriti loptice, koje su inače jako zapaljive, slojem vatrostalnog sredstva zbog kojeg loptice više nisu zapaljive kako bi se spriječile takve nezgode.

Magazin.hr / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: