Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Francuz prehodao 600 metara preko konopca iznad Sene na visini od 70 metara

Preuzmite sliku

Francuz Nathan Paulin prešao je preko konopca na visini od 70 metara iznad Sene u Parizu, propraćen burnim navijanjem posmatrača na Eiffelovom tornju i na obalama rijeke.

Privezan sigurnosnim užetom, 27-godišnji Paulin je polako hodao po konopcu razapetom preko rijeke između Eiffelovog tornja i pozorišta Chaillot, prenosi Danas.rs.

Nekoliko puta je zastao da bi se odmorio i napravio pauze sjedeži ili ležeći na užetu.

“Nije bilo lako hodati 600 metara i koncentrisati se uz pritisak i sve što se događalo okolo. Ali svakako je bilo prelijepo”, rekao je Paulin, prenosi Guardian.

On kaže da je bilo teško dobiti sve neophodne dozvole za ovaj poduhvat, a da je veliki pritisak predstavljao i “stres povezan sa publikom i činjenicom da je bilo mnogo ljudi”.

Paulin, vlasnik nekoliko svjetskih rekorda, je izveo ovaj prelazak iznad rijeke u cilju obiležavanja Dana nasljeđa koji se svake godine slavi u Francuskoj, kada se ljudi pozivaju da posjete zgrade i spomenike koji su inače zatvoreni za javnost.

On kaže da mu je motiv bio da “učini nešto lijepo i da to podijeli sa ljudima, a da ujedno i ukaže na novu perspektivu nasljeđa”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,