Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fotografijama uvjerila fanove da je na Baliju, a snimila ih je u lokalnoj IKEA-i

Preuzmite sliku

Instagram zvijezda pokazala je kako ne treba vjerovati svemu što vidimo na društvenim mrežama.

Američka influencerica Natalia Taylor priznala je kako je prevarila svoje fanove da je bila na Baliju, iako nikad nije putovala u Indoneziju – a njezine fotografije nastale su u lokalnoj trgovini IKEA-e.

Taylor, koja ima više od 310 hiljada pratitelja na Instagramu, objavila je niz fotografija koje izgledaju kao da su nastale u luksuznoj sobi, uz koje je bila naznačena lokacija Bali.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natalia Taylor (@natalia__taylor)

“Kraljica je stigla”, napisala je uz prvih nekoliko fotografija, a zatim je objavila još neke. Fanovi u komentarima uglavnom su bili prepuni komplimenata, a neki su podijelili svoja iskustva s Balijem te preporučili Taylor što bi trebala posjetiti sljedeće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natalia Taylor (@natalia__taylor)

Kasnije na YouTubeu Taylor je priznala da su sve fotografije nastale u IKEA-i. Objasnila je kako je željela zeznuti svoje pratitelje da vidi hoće li povjerovati da je zapravo na influencerskom odmoru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natalia Taylor (@natalia__taylor)

“Rečeno je da sve što se vidi na internetu nije uvijek ono što se čini, posebno u današnje doba kad je lako pretvarati se da ste ko god želite biti”, rekla je. Dodala je kako je odabrala IKEA-u jer ju je oduvijek impresioniralo kako su u njoj uređeni prostori, ali i željela je vidjeti koliko fotografija mogu napraviti prije nego što je izbace ili stvari postanu prečudne.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natalia Taylor (@natalia__taylor)

Tijekom fotografisanja skinula je cijene s artikala, iako ih je nekoliko ostavila kao tragove za one koji obraćaju pažnju. Kako bi lažno putovanje učinila uvjerljivijim, Taylor je objavila i storyje za koje je koristila lažne snimke s interneta.

“Niko uopće ništa ne preispituje. Svi vjeruju da sam sad na Baliju”, rekla je u snimku koji je objavila na YouTubeu, gdje njezin kanal ima 1,94 miliona pretplatnika.

Većina njezinih fanova nije primijetila ništa čudno, iako je bilo nekih koji su posumnjali u istinitost njezine priče. “Nije imalo smisla da objavljuješ toliko fotografija iznutra na takvom mjestu”, neko je komentarisao.

  • Taylor je otkrila kako se osjećala loše jer je prevarila fanove, no kaže i kako je njezin “izazov” dokazao poantu. “Nemojte vjerovati svemu što vidite na internetu”, rekla je. “Ponekad ljudi žele lagati o tome kakva su osoba. A izgleda da to nije teško.” (Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje