Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fotografija kupatila na Redditu pokrenula raspravu: “Ovo je prihvatljivo samo u jednom slučaju”

Preuzmite sliku

Da li ste se susretali sa kupatilima koja su u potpunosti prekrivena tepihom? 

Tepih u kupatilu omogućuje da s mokrim nogama sigurno izađete iz tuša ili kade. Pored navedenog on pruža udobnost ali i zaštitu za pločice. Međutim, postoje i opravdani razlozi zašto se tepisi ne postavljaju u kupatilo, jedan od njih jeste taj što je upravo ovaj prostor mjesto visokog stepena vlage. Ipak onima koji to zaista žele

Sugeriše se da potraže materijal koji je 100%, poliester , PTT (Triexta Poliester) ili polipropilen (olefin) a da izbegavaju tepihe koje su napravljeni od organskih materijala kao što je vuna.

Jedna fotografija pokrenula je lavinu komentara na Redditu, počev od onih koji odobravaju postavljanje tepiha, do onih koji misle da je to suluda ideja, prenosimo neke od njih:

“Moja je mama radila istu stvar tokom 70-ih i 80-ih i tek sam na internetu saznao da ljudi misle da je kupaonski tepih odvratan. Naš tepih nikada nije imao priliku postati gadan jer ga je mama redovno prala.”

“Moja je baka cijelu kuću pokrila tepihom. Uključujući kupaonicu i ispod kuhinjskih aparata. Kasnije sam se uselio i izbacio ga kako bih vratio tvrdo drvo, ali stare pločice ispod kuhinjskog tepiha bile su ružnije od tepiha.” na što je uslijedio odgovor: “Prihvatljivo je samo ako je korisnik stariji jer je to najčešće mjesto ozljede.”

“Tepih u kupaonici je izvor zaraze, gljivice i svrabež će postati neizbjećan faktor.”

“Iznajmili smo kuću s kupaonicom prekrivenom tepihom. Pokislo je i u njoj su počele rasti gljive. Morali smo ih brati svako jutro.” našalio se jedan korisnik.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,