Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fondacija “Leonardo DiCaprio” donirala 85 miliona eura za spas planete (VIDEO)

Preuzmite sliku

Njegova organizacija koja se bavi prikupljanjem donacija još od 1998. godine, uspjela je skupiti više od 85 miliona eura u svrhu borbe protiv klimatskih promjena.

Američki glumac Leonardo DiCaprio (44) godinama se bori za veća prava životinja i za spas zemlje, a sada je njegova organizacija ‘Leonardo DiCaprio Foundation’ donirala veliku količinu novca za borbu protiv klimatskih promjena. Osnovao je organizaciju prije 20 godina, a ovo je najveći iznos koji su do sada prikupili.

Kada sam osnovao LDF, to sam napravio na temelju jednostavne ideje da možemo napraviti pravu razliku direktnim finansiranjem, najučinkovitijih projekata zaštite okoliša – objasnio je DiCaprio. Njegova organizacija je podržala više od 200 projekata na svim kontinentima i svim okeanima. Finansirao je programe za očuvanje staništa i vrsta, obnovljivih izvora energije, te prava autohtonog stanovništva.

“Bilo da se radi o pojedincima, pokretima na lokalnoj razini ili o velikim neprofitnim organizacijama, željeli smo se usredotočiti na dobivanje kritičnih sredstava za one koji bi mogli imati najveći utjecaj” rekao je Leonardo. Glumio je u dokumentarnom filmu ‘Prije poplave‘ 2016. godine, koji se fokusirao na pitanje klimatskih promjena.

Dokumentarac govori o posljedicama koje danas živimo i koje će tek uslijediti, ako se ne uradi još više kada su u pitanju klimatske promjene. Ukoliko ste propustili ovaj interesantni dokumentarac pogledajte u nastavku:


(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje