Utorak, 13. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fizička aktivnost koja usrećuje: Finci preporučuju trčanje kroz snijeg u čarapama

Preuzmite sliku

Osjećaj nakon toga je izvanredan, kao da ste bili na dobroj masaži stopala. Kako biste izbjegli smrzotine, Parviainen savjetuje da trčeći kroz snijeg obujete dva ili tri para debelih vunenih čarapa.

Kako bi izbjegli boravak u teretani ili u drugim zatvorenim prostorima, a istovremeno uživali u fizičkoj aktivnosti, finski rekreativci tvrde da su pronašli savršeni recept, a to je trčanje kroz snijeg bez obuće, sa samo nekoliko pari vunenih čarapa na stopalima, prenosi 24sata.hr.

 

 • – Ovo je tradicionalno finsko ludilo, mislim da se svi slažemo! A usto nas usrećuje. Mislim, to je jako dobar sport, intenzivna fizička aktivnost i sve, ali u osnovi je to sreća – kazao je Pekka Parviainen, inače pilot helikoptera.

  Dodao je kako mu trčanje u snijegu noseći samo čarape daje osjećaj slobode, a usto je dobar oblik fizičke aktivnosti, pa zato tokom toplijih mjeseci trči posve bos. Bosonogo trčanje je u Finskoj tek odnedavno postalo popularno, pa je sljedeći logičan korak, naravno, trčanje kroz snijeg u čarapama. Trkači pritom biraju dubinu snijega po kojem žele trčati.

  – Osjećaj nakon toga je izvanredan, kao da ste bili na dobroj masaži stopala – pojasnio je Parviainen.

  Kako biste izbjegli smrzotine, Parviainen savjetuje da trčeći kroz snijeg obujete dva ili tri para debelih vunenih čarapa. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,