Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Feng shui stručnjak upozorava da nikada ne spavate sa ogledalom nasuprot kreveta

Preuzmite sliku

 

Ako ste neko ko pati od lošeg sna, ispostavilo se da način na koji raspoređujete nameštaj u spavaćoj sobi može imati mnogo veze sa tim – posebno ako imate ogledalo okrenuto prema krevetu, piše The Mirror.

To je zato što posjedovanje ogledala nasuprot kreveta može da podstakne noćne more, prema feng shui stručnjacima – što ima mnogo smisla da budemo iskreni, s obzirom na broj ogledala u spavaćoj sobi koja se pojavljuju u jezivim filmovima o egzorcizmu, prenosi Tuzlanski.ba.

Očigledno, kada spavamo noću, naša duša napušta naše tijelo, što znači da ako naša duša vidi svoj vlastiti odraz, sigurno će se uplašiti. Kažu da je to ono što uzrokuje da imamo loše snove i noćne more.

Stručnjak za feng shui Vicky Sweetlove objasnila je da duša može čak i pogrešno shvatiti svoj odraz kao “pravo tijelo” koje se naziva “krađa duše”.

Ali, osim što izaziva noćne more, ogledalo ispred vašeg kreveta može uzrokovati i nesanicu, tako što iscrpljuje vašu ličnu energiju. To je zato što se za ogledala kaže da se udvostručuju i vraćaju energiju u prostoriji, što zauzvrat može poremetiti spokoj koji je potreban.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,