Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Feministička aplikacija za spojeve zabranjuje neželjene komenatare o izgledu i obliku tijela

Preuzmite sliku

Aplikacije za sastanke, na prilično osnovnoj razini, mjesto su na kojem odlazimo kako bismo u cijelosti procijenili potencijalne romantične i / ili seksualne partnere po njihovom izgledu i kako bi ih ocjenjivali zauzvrat.

Naravno, ovo je okruženje koje gotovo neizbježno teži postizanju i pokazivanju tijela. Nerijetko je vidjeti korisnike aplikacija za sastanke koji u svojim biografijama ističu svoje estetske preferencije, bilo da se radi o ženama ili muškarcima.

Srećom, aplikacija za spojeve Bumble želi svoj kutak internetskog pejzaža učiniti malo više useljivim. Aplikacija za spojeve “Prvo dame”, koja se oduvijek žigosala kao feministica, probuđena alternativa ostalim mainstream platformama u internetskom prostoru za pronalazak partnera, sada cilja na tjelesne shamere, piše Insidehook.

Bumbleova misija oduvijek je bila izgraditi platformu koja se temelji na poštovanju i ljubaznosti, a mi poduzimamo još jedan korak kako bismo našu aplikaciju učinili sigurnijom za našu zajednicu”, objavila je aplikacija za upoznavanje u blogu, te su dodali: „To činimo ažurirajući naše uslove i odredbe kako bismo izričito zabranili neželjene i pogrdne komentare o nečijem izgledu, obliku tijela, veličini ili zdravlju. To uključuje jezik koji se može smatrati debelofobičnim, sposobnim, rasističkim, kolorističkim, homofobnim ili transfobičnim, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Bumble definira sramoćenje tijela kao ”forsiranje vašeg mišljenja o ‘dobrom tijelu’ na druge”, objašnjavajući da sramoćenje tijela u aplikacijama za spojeve može uključivati ​​slanje poruke nekome koja je kritična za njihovo tijelo ili zdravlje, ili navodeći u vašoj Bumble biografiji da određena vrsta tijela je neprihvatljiva ili nepoželjna.

  Aplikacija će koristiti algoritam za označavanje određenih izraza za koje se smatra da krše nove politike aplikacije.

  Organizatori vježbi prvo će dobiti upozorenje, a ponovljeni prijestupnici mogu se u potpunosti zabraniti s platforme.

  “Dobro pravilo je da jednostavno uopće ne komentirišete tijelo ili zdravlje drugog korisnika”.

  Usput, ovo je također dobro pravilo koje treba imati na umu gotovo u svim situacijama, sve vrijeme, bilo da je riječ o aplikacijama za sastanke ili izvan njih, nema gotovo nikakvog razloga da se uopće govori o bilo čijem tijelu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,