Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fanovi opet uvjeravaju: Simpsoni su predvidjeli haos u Americi, Homer jurišao na vlast

Preuzmite sliku

Legendarni ‘Simpsoni’ su tokom godina i godina emitiranja iznijeli poprilično šokantna ‘predviđanja’. Sada fanovi serije pišu o tome kako su čak uspjeli predvidjeti i kaos u američkom Kapitolu koji je zgrozio svijet.

Radi se o epizodi u kojoj je Homer još uvijek kod kuće, a Marge ga zove iz glasačke kabine i prijeti mu da će doći tamo istog trenutka ako mu je stalo do tri najvažnije stvari koje voli.

Homer napokon stiže na svoje biračko mjesto, još uvijek ne zna za kog će glasati, ispituje može li napisati na listić ‘sutkinja Judy’, a njegova kćer Lisa ga čeka s maskom na licu i ispituje ga kako Zemlja još uvijek može biti tako neodlučna, nakon četiri godine.

Homer tada kaže da nešto mora poduzeti i daje svoj glas. Okreće se prema kameri i pita: ‘Kog ćeš sad ismijavati?’. Nažalost, to je sve bio san. Homer nije glasao, a njegov glas bio je presudan.

Tada se scena ubrza na dan inauguracije, odnosno 20. januara 2021., a Homer sjedi na svom krovu odjeven u tjelesni oklop izrađen od kuhinjskog posuđa dok je Springfield bačen u apokalipsu.

Prema kratkom opisu epizode LA Timesa, vidimo kako roboti američkog Ministarstva unutarnje sigurnosti patroliraju ulicama, udarajući Hansa Molemana dok viče: ‘Tako mi i treba jer sam glasao za Kanyea!’ (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,