Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Evo šta sve možete naučiti u prvoj godini braka

Preuzmite sliku

I u dobru i u zlu je čuvena rečenica koju matičar izgovara na dan vjenčanja.

Ono što ne kaže jeste da je prva godina braka zapravo godina u kojoj se dosta uči. Evo koje se to stvari mogu naučiti za prvih 365 dana braka.

Odlazak kod rodbine je mnogo zabavniji u paru

Kada ste bez partnera, odlazak kod rodbine može biti vrlo naporan. Što zbog gomile pitanja o poslu, što zbog zadirkivanja na temu braka, rađanja djece i slično. Međutim, kada putujete sa mužem, rodbina nije fokusirana samo na vas, a i mnogo lakše možete da smislite neki izgovor kako biste ranije napustili druženje.

Male stvari koje su vas nervirale… i dalje će vas nervirati

Ostavljanje čarapa u svakom ćošku stana, možda zvuči kao sitnica, ali je navika koja dosta može da iritira. Ako se to nije promijenilo za prvih godinu dana braka, vjerovatno neće ni kasnije. Ipak, nemojte se svađati zbog toga, sigurno postoji neka sitnica koja i vašeg partnera nervira kod vas.

 • Izlasci su veoma važni

  Odlazak u prodavnicu zajedno ili gledanje filma kod kuće ne može se podrazumijevati kao izlazak ili sastanak. Ima nečeg interesantnog i romantičnog u dogovaranju, rezervaciji večere u restoranu i doterivanju. Održavajte romantiku i uzbuđenje i nakon prve godine braka. Romantični sastanci mogu dosta da pomognu kvalitetu vašeg braka.

  Briga o sebi

  Činjenica da ste u braku, ne znači da automatski treba da se zapustite. Da, partner vas voli i bez šminke i lijepe frizure, ali zar se sami ne osjećate bolje ukoliko se sredite?

 • Mijenja se odnos sa single prijateljima

  Htjeli to ili ne, odnos sa single prijateljima će se svakako promijeniti. Ipak, sada imate drugačije živote. Dok ste vi u fazi porodičnog života, planiranja proširenja porodice, oni su u vezama ili traže veze. Drugačiji su problemi, pa i teme za razgovor.

  Veoma važna riječ

  Ne, ne misli se na izvini, već na hvala. Kada to izgovorite, važno je da to i mislite, da zaista budete zahvalni za krupne stvari isto kao i za sitnice. (citymagazine.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,