Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evo šta se desi kada vežete 110 helijumskih balona za jednu stolicu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Daniel Boria iz Calgaryja u Kanadi planirao je da veže balone za stolicu i preleti grad do mjesta na kom se održava lokalni festival. Ali 110 balona koje je vezao za stolicu previše brzo su ga povukli uvis…

Dan je poletio toliko visoko da je vidio avion kako proleće ispod njega. Kada je iskočio iz stolice i spustio se padobranom na zemlju, uhapšen je zbog izazivanja opasnosti.

Dan Boria iz Kanade poželio je da poleti pomoću balona koje je vezao za stolicu. Plan mu je bio da se prebaci do lokalnog festivala, ali baloni su ga povukli previsoko – toliko da je u jednom trenutku vidio avion kako proleće ispod njega.

Tada je odlučio da iskoči iz svoje stolice i pomoću padobrana se sputio na tlo.

Prilikom sletanja na zemlju uganuo je zglob, a nedugo nakon toga uhapsila ga je policija.

– Vjetar je bio veoma jak, pa me je odnio kilometar i po od mjesta na kom sam skočio. Ne znam do koje visine sam dospio, ali je bilo veoma visoko, jer je avion proletio ispod mene. Bilo je to nevjerovatno iskustvo – kaže on.

Ova avantura nije ga tako malo koštala. Stolicu je platio 20 dolara, a baloni napunjeni helijumom koštali su 13.300 dolara. Samo stolica je preživjela ovaj let i pronađena je nekoliko kilometara od uzletanja. (blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,