Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Emotivna priča: Brat sašio matursku haljinu sestri jer roditelji nisu imali novca da joj kupe

Preuzmite sliku

Roditelji maturantkinje Lu Asej nisu imali novca da joj kupe haljinu za maturski bal, ali se njen brat Maverick dosjetio genijalne ideje. Naime, on je odlučio da pomogne svojoj sestri, pa joj je sam osmislio, dizajnirao i sašio haljinu.

Nakon što je napravio skicu, Maverick je kupio sve potrebne materijale uz finansijsku pomoć dobrih ljudi, a čak je i ručno oslikao detalje na haljini. Haljinu je radio dvije nedjelje, a kada je konačno bio gotov, njegov rad sve je ostavio bez daha.

  • Lu je u velikoj plavoj balskoj haljini i s krunom na glavi izgledala poput prave princeze te je na maturskoj zabavi mamila poglede svih prisutnih. Pravi primjer bratske ljubavi dodatno je uljepšala činjenica da se maturski ples održao upravo na Dan zaljubljenih.

  • Maverick je sa svojim prijateljima na Facebooku podijelio čitavo iskustvo pa je čak stavio i sve fotografije koje je snimio dok je radio na haljini. Iako su mnogi pomislili da se Maverick inače bavi šivanjem, on je sve iznenadio kada je otkrio da je običan student umjetnosti i kulture.

    “Tvoja sestra je prava sretnica”, “Ti si budući modni dizajner”, “Ovo je prava ljubav”, samo su neki od komentara koji su ostavljeni ispod Maverickove objave.

  • Lu ipak nije uspjela da osvoji nagradu za najbolju haljinu na maturskoj zabavi, ali će joj ta noć zasigurno ostati u najljepšem sjećanju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,