Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Emotivan govor pilota upućen učitelju rasplako putnike u avionu (VIDEO)

Preuzmite sliku

U Turskoj se 24. novembra obilježava Dan učitelja, a posebno iznenađenje na ovaj datum priređeno je jednom iskusnom pilotu u penziji koji je tokom svoje karijere svoje znanje nesebično prenosio na mlađe kolege i uz to im bio kako kažu poput rođenog oca.

Emotivni govor kapetana Mithata Okhana Onana iz kabine Turkish Airlines aviona rasplakao je čak i putnike koji su bili tog dana na letu u kojm se nalazio i glavni junak priče Selahattin Onan.

“Dragi putnici danas je važan dan. Već šest godina sam pilot u okviru porodice Turkish Airlinesa. Velike zasluge za to pripadaju mom dugogodišnjem učitelju Selahattin Onanu koji je danas s nama u avionu. Predivan je osjećaj što učiteljem možeš nazvati nekoga ko ti je poput oca. Bio je kapetanski pilot 20 godina, a 10 godina bio je vodić za hiljade pilota poput mene. Podizao nas je poput svoje rođene djece. Ovo sada govorim u ime svih njegovih učenika izražavajući svoju beskrajnu zahvalnost. Tako mi je drago što ste bili moj učitelj, što ste bili moj ‘otac'” – kazao je u svom obraćanju Mithat Okhan Onan i rasplako svog učitelja ali i putnike u avionu.

Nakon toga posada aviona uručilo je učitelju cvijeće uz čestitke povodom 24. novembra koji se u Turskoj obilježava kao Dan učitelja.

Putnici su aplauzom pozdravili ovaj emotivni događaj koji možete pogledati u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje