Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Elon Musk prodao svoju posljednju kuću

Preuzmite sliku

Elon Musk, drugi najbogatiji čovjek svijeta ispunio je svoje obećanje i prodao svoju posljednju kuću te službeno više nema dom.

Izvršni direktor Tesle i SpaceXa Elon Musk prodao je u četvrtak svoje imanje u Silicijskoj dolini za 30 miliona dolara, što je 7,5 miliona dolara manje od prvobitne tražene cijene od 37,5 miliona dolara. Elon Musk, težak više od 151 milijardu dolara, ranije je rekao da je imanje od 47 hektara južno od San Francisca njegova posljednja preostala kuća.

Musk, kojeg je šef Amazona Jeff Bezos preskočio na vrhu Forbesove liste najbogatijih ljudi na svijetu, trenutno živi u kući koju iznajmljuje vrijednoj 50.000 dolara u Boca Chici u Teksasu, u blizini svoje tvornice za proizvodnju raketa, prenosi Index.hr.

“Moj primarni dom je doslovno kuća od 50 hiljada dolara u Boca Chici koju iznajmljujem od SpaceXa. Ipak je nekako sjajno”, napisao je Musk na Twitteru.

Novi vlasnik vile Hillsborough u Kaliforniji na adresi 891 Crystal Springs Road nije javno objavljen. Ogromno imanje ima sedam spavaćih soba, sedam kupaonica, glazbenu sobu, veliku plesnu dvoranu i koktel sobu s policama za knjižnicu na uvlačenje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,