Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Električni kofer kao prevozno sredstvo (VIDEO)

Preuzmite sliku

Uskoro će prtljag na električni pogon voziti vas umjesto da vi teglite njega. U današnjem svijetu elektromobilnost se proširila na sve vrste transportnih sredstava, od automobila, bicikala, romobila, pa sve do skejtova i rola.

Stoga nas uopšte previše ne čudi novi projekt na Indiegogo portalu kojem je cilj na tržište dovesti električni kofer za prevoz putnika, kako nam tegljenje prtljage ne bi bilo samo olakšano, već će voziti i nas same, pa ćemo uvijek biti sigurni da ćemo uhvatiti bus, voz i avion na vrijeme.

Ovaj kofer pod nazivom Modobag putem crowdfunding portala možete naručiti već sada za 1.199 dolara, a dobićete ga u januaru 2017., kako biste postali prvi putnik kojeg će voziti njegov prtljag.

Kofer posjeduje električni motor jačine od 150 vati, te bi vam trebao omogućiti doseg do 9,6 km s jednim punjenjem baterije, uz maksimalnu brzinu od 13 km/h, a u sebi posjeduje i sistem za brzo punjenje koji može napuniti 80% baterije za 15 minuta, kao što možete vidjeti u ovom videu. Pored toga Modobag posjeduje sistem za GPRS-GSM tracking, kontrolu brzine za unutrašnju i vanjsku vožnju, te 2 USB porta kako biste njegovu bateriju mogli koristiti za punjenje svojih mobilnih gadgeta poput telefona i laptopa. (vidi.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,