Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Edukativni online sadržaji za vaše mališane u doba karantina

Preuzmite sliku

Mnogi od nas u ovim trenucima samoizolacije uopšte nisu sami. Ako imate djecu, vjerujemo da vam nije lako da istovremeno odgovorite na svaku njihovu potrebu, ali i odradite sve druge obaveze, uključujući i one vezane za vaš posao, u slučaju da radite od kuće.

Kada se nađete u takvoj situaciji, nemate drugog izbora osim da se uzdate u ekrane i dozvolite djeci da gledaju televiziju ili You Tube.

To je jedan od načina da pronađete malo mira i relativno koncentrisano završite svoj posao. Ako pak ne želite da vam mališani stoti put zaredom puštaju isti crtani, izaberite nešto od sljedećih edukativnih online sadržaja:

Joga za djecu

Sesame Street

Sajt popularne američke edukativne dječije emisije je pun korisnih video klipova, igrica, crteža i drugih resursa koji uče decu da pišu, broje, ali i pravilnom ponašanju i higijeni u vrijeme pandemije korona virusa. Ovdje možete posjetiti njihov sajt.

Vooks

Vooks je aplikacija za čitanje web slikovnica. Ona, naravno, nudi mogućnost slušanja odgovarajućih priča, ali i različite interaktivne funkcionalnosti. Korištenje ove biblioteke prvih mjesec dana je besplatno.

Scratch 

Ova zabavna aplikacija uči djecu osnovama programiranja. Namijenjena je uzrastima od 5 do 7 godina i u njenoj izradi su učestvovali studenti.

Laurie Berkner

Milioni mališana svakodnevno gledaju kako Laurie izvodi svoje dječije pjesme na njenom popularnom YouTube kanalu, u čijoj arhivi se nalazi više od 200 klipova. (Citymagazine)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje