Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dvogodišnja djevojčica vlastitim zubima izgrizla zmiju do smrti

Preuzmite sliku

Komšije su prve koje su pronašli djevojčicu i ubijenu zmiju od pola metra, pružili su joj prvu pomoć, a nakon dolaska hitne prevezena je u bolnicu

Dvogodišnjakinja u Bingölu u Turskoj uspjela je vlastitim zubima ubiti zmiju koja ju je ugrizla dok se igrala u vrtu porodične kuće. Susjedi su prvi koji su pronašli djevojčicu i ubijenu zmiju od pola metra, pružili su joj prvu pomoć, a nakon dolaska hitne prevezena je u bolnicu. S druge strane, zmiji nije bilo spasa, piše Jutarnji.hr

Mehmet Ercan, otac djevojčice, bio je na poslu kada je njegovu kćer 10. augusta ugrizla zmija. Bio je to za njih uobičajeni dan, djevojčica se igrala u vrtu za kojeg su njeni roditelji smatrali da je siguran. U jednom trenutku do nje je došla zmija, a dijete se u neznanju htjelo poigrati s njom. Zmija ju je nedugo nakon toga ugrizla, no djevojčica je pokazala svoju hrabrost i ugrizla ju nazad. Ugriz djevojčice bio je smrtonosan za zmiju.

“Allah ju je zaštitio, stvarno. Naše komšije su mi rekli da je zmija bila u ruci mog djeteta. Igrala se s njom, a nakon što ju je zmija ugrizla moja je djevojčica uzvratila ugrizom. Njen ugriz bila je povratna reakcija na ono što je proživjela“, rekao je otac.

Djevojčici su u pomoć, čim su shvatili što se dogodilo, priskočile komšije, ukazali su joj prvu pomoć, a nakon toga je hospitalizirana u dječjoj bolnici Bingöl zbog daljnjeg liječenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,