Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dva najbolja prijatelja se zajedno fotografišu za pasoš: Počeli su kada su imali 10 godina

Preuzmite sliku

Dva najbolja prijatelja su zajedno fotografisali za pasoš kada su imali 10 godina i onda su tu tradiciju nastavili sve do danas.

Penzionisani Keith Laughton i bolničar bzapočeli su tradiciju kada su imali deset godina tokom putovanja u Woolworths. Igrom slučaja, našli su se u istoj radnji pet godina kasnije i odlučili da ponoe svoju sliku – pretvorivši je u tradiciju, piše Mirror.

U srijedu će prijatelji, koji su se upoznali kada su imali osam godina, a obojica sada imaju 60 godina, fotografisati svoju 50. godišnjicu tokom posjete Skegnessu, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Keith je rekao:

  „Uvijek smo bili bliski. Mislim da ima mjeseci kada ne razgovaramo, ali sve što treba da uradim je da podignem telefon i nastavimo tamo gdje smo stali. To je samo pedeset godina prijateljstva. To je poseban odnos. Imam cijeli set fotografija u koverti sa natpisom ‘ne uništavaj’. Mislim da ih Martin nema sve, pa sam mu poslao kolaž svih njih prije nekoliko godina.”

  Upoznali su se sa osam godina kada je Keith otišao da se predstavi Martinu nakon što se preselio u svoje selo Bardney. Dok Keith još uvijek živi tamo, Martin sada živi u Londonu. Tokom svog životnog prijateljstva, živjeli su zajedno, kuvali pivo u Martinovoj bašti sa 15 godina i dijelili šator u Glastonberiju.

 • “Oboje se uzbuđujemo i počinjemo to planirati, a onda shvatimo da to znači da je prošlo još pet godina. „Opisao bih Martina kao divnog opuštenog momka. 55. fotografija je bila zanimljiva jer smo otišli na lokalnu željezničku stanicu – dosta kasno oko 20 sati. Kad smo stigli, bilo je krcato, a voz je upravo dolazio, tako da smo se durili u senci nekih 20 minuta i ušuljali se u foto kabinu.

 • Mora da smo izgledali malo čudno – dva odrasla muškarca su se zajedno ušunjala u kabinu za fotografije. Imali smo šalu u kojoj bismo, ako neko od nas premine, držali fotografiju ili izrezali drugu fotografiju kako bismo nastavili tako – nadamo se da to neće biti uskoro.”, ispričao je Keith. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,