Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duet u doba korone: Devetogodišnjak sa djedom izveo čuveni hit preko video linka

Preuzmite sliku

U ovom vremenu društvenog distanciranja, svi moramo biti kreativni kada je u pitanju porodično vezivanje. Za devetogodišnjeg Jamesa Gallaghera iz Dublina, to znači duet preko video linka sa svojim djedom, piše Today.

Jamesova mama, Caroline Gallagher, podijelila je video svog sina i oca kako sviraju pjesmu grupe Queen ‘I Want to Break Free’ U videu možete vidjeti Jamesovog djeda, Paul Browna, na ekranu kako svira klavir, dok ga James prati na akustičnoj gitari, prenosi Tuzlanski.ba.

“James je veliki obožavatelj muzičke grupe Queen”, objasnila je njegova mama. Gallagher je izjavio da se još uvijek navikavaju na svoju novu normu, ali svi se prilagođavaju svim digitalnim tehnologijama kako bi olakšali socijalno distanciranje.

Gitara je treći instrument koji je devetogodišnjak naučio svirati. James se počeo baviti muzikom nakon što je ugledao stariju sestru, 11-godišnju Sophie Gallagher kako svira klavir.

“Počeo sam sa sestrom koja svira klavir i to mi se svidjelo  pa sam i ja počeo svirati”, rekao je. „A onda sam u svojoj školi počeo svirati violinu i ušao u orkestar. Tada me mama pitala želim li svirati gitaru pa sam počeo svirati i gitaru i stvarno mi se svidjelo.” (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,